Return to site

ALTYDGEDACHT estate en HASHER FAMILY Estate

Twee wijndomeinen in the picture en tweemaal een Belgische touch

· Bottel en Braai tips

De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie  gaat door woelige tijden. Covid 19 legde niet alleen geruime tijd een alcoholverbod op in het land zelf,  ook toeristen kregen geen toegang tot het land, restaurants waren gedurende lange tijd gesloten. Voor wijndomeinen in de Kaap die leven van het toerisme een serieuze uitdaging.

ALTYDGEDACHT ESTATE, door Hartklop gepromoot bij haar opstart, anticipeerde gelukkig op moeilijkere tijden door een partnerschap op te zetten tussen de families PARKER  van Altydgedacht en de familie VAN DER MERWE  van VDMV property holdings. 

Aan de kwaliteit van de wijnen werd niet geraakt. Het assortiment wijnen is ongeveer hetzelde gebleven.

De typische Sauvignon Blanc druif die zeer goed gedijt op de hellingen van Altydgedacht zorgt elk jaar voor een verfrissende fruitige apertiefwijn en blijft uiteraard in het assortiment. 

Wil je liever een elegant complex wit wijntje dan is de droge Gewurztraminer  met een aroma van litchie, rozeblaadjes en appelsienzest iets voor jou. Je kan het als apertief wijn dirnken maar ook samen met een zalm, zachte kaas of een thais gerechtje. 

Ben je een rode wijn liefhebber, dan kan je kiezen tussen twee toppers, de zeer gegeerde Pinotage ( rode vruchten , zwarte kersen en een gerookte eik aroma's) en de Barbera  die heerlijk combineert met een braai/bbq of kurrieschotel.

Het ‘nieuwe’Zuid-Afrika laat zich ook op Altygedacht voelen. De flessen en etiketten  kregen een nieuwe vormgeving: de slavenbel verdwijnt van het etiket en maakt plaats voor een ‘modern’ logo.

De  uit Zimbabwe afkomstige Wellington MUROMBA doet zijn intrede als nieuwe sommelier en een nieuwe wijnmaker Helgard van Schalkwyk vervangt Etienne Louw.

 

HASHER FAMILY ESTATE ( voormalig Sumaridge estate) gelegen nabij Hermanus in de Hemel en Aarde vallei, heeft haar eerst jaar er op zitten met twee van onze Hartklopleden en hun drie kinderen.

Hun hart ging al lang uit naar Zuid-Afrika en zij waagden nu de sprong naar een nieuwe leven.

Ook dit wijndomein geniet van de koelte van de Atlantische oceaan en werkt naarstig aan een assortiment wijnen gaande van de First Lady Sauvignon Blanc tot de Marimist Chardonnay, de Ernest Pinot Noir en de Pinot nouveau.

Wij hopen snel deze wijnen te kunnen gaan proeven en een update te geven

Tot binnenkort!

 

  •